יום רביעי, 2 ביולי 2008

הלחמניות של שירה


טוב, הן לא ממש של שירה אשתי, אבל אלו הלחמניות האהובות עליה. אישית, אני מעדיף מתכון מעט שונה ופחות מתוק, אבל את הלחמניות האלו אני מכין כמעט בכל שבוע. וכן, הן מקמח מלא.

קילו קמח מלא
שקית/קוביית שמרית או כף שמרים יבשים עם שתי כפות סוכר
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 כוסות מים



שמים הכל למעט כוס המים השניה, לשים ותוך כדי מוסיפים את הכוס השניה. אני שם את הבצק במיקסר לבדיוק 10 דקות.



מניחים בקערה. מורחים מעט שמן, מכסים ונותנים לבצק לתפוח.
אחרי כשעה וחצי, מוציאים קצת את האויר מהתפיחה, ונותנים לבצק לתפוח שוב כשעה ומעלה.
יוצרים את הלחמניות. אני מחלק אותן לכדורים של כ-150 גרם כל אחד (סה"כ יוצאים לרוב 12 לחמניות). מתפיחים בתבנית עוד 20 דקות מתחת למגבת לחה.


מצפים בחלמון של הביצה, שומשום, גרעיני חיטה, פרג וכד' ויוצרים עם סכין חדה שני חריצים הראש כל לחמניה בעומק של חצי סנטימטר (לא יותר!).


ו-מכניסים לתנור שחומם ל170 מעלות ובתחתיתו קערה עם מים רותחים. האפיה אורכת בסביבות רבע שעה. מוציאים כשהלחמניה שחומה וכשדפיקות קלות על תחתיתה מעלות קול חלול.





תגובה 1:

שירה אמר/ה...

יו, איזה מגבת מהממת
:)